Gezondheidscharter

Panier

Als fabrikant van een gamma gezondheidsbroden ‘Biaform’ willen we gezondheid promoten, zowel bij de consument als op de werkvloer.

Een greep uit onze gezonde initiatieven :

100% volkoren, 100% gezond

Wij engageren zich om de consument beter kennis te laten maken met ‘volkorenbrood’. Ons gamma bevat daarom veel volkorenbroden. 100% Volkorenbrood is uitsluitend uit volkorenmeel gemaakt, zonder toevoeging van tarwebloem. Ons volkoren wordt gemaakt van de vollédige graankorrel, op een natuurlijke manier vermalen. Enkel zo garanderen we dat het maximaal gehalte aan vezels, vitaminen, mineralen en bio-actieve componenten aanwezig blijven in het brood.
Volkorenbrood is bovendien ook lekker. In recent onderzoek verkiezen consumenten volkorenbrood als lekkerste ontbijtproduct. Zo lekker, dat het ook op elk moment van de dag kan gegeten worden.

BIG kaas_HDP

Jodiumzout
We hanteren bewust een laag zoutgehalte in onze broden, lager dan de aanbevolen voedingsrichtlijn en zonder aan smaak in te boeten.
Onze broden bevatten bovendien jodiumzout in plaats van gewoon zout. Jodiumzout is aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad om de inname van jodium bij de Belgische bevolking te verbeteren.

Omega 3
We werken met voedzame plantaardige oliën, zoals koolzaadolie omdat dit supergezond is. Koolzaadolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, Omega 3 en 6. Goed voor hart en bloedvaten.

Voedingswaarde
We werken samen met diëtisten en onderzoekers aan het nutritioneel profiel van onze broden

Gezondheid op de werkvloer

  • Verse soepdag en fruitdag voor onze medewerkers
  • We willen werk maken van een gezondheidscharter waarmee we gezonde voeding en beweging willen ondersteunen op het werk