Nieuws van Patroba

23 jan

Fevia 2 dec 2019 : Patroba Family Ambassadeur van Volkoren

Volkorenbakkerij Patroba Family Bakers heeft op het afgelopen Fevia jaarevent haar belangrijke rol als ambassadeur van volkorenbrood en gezondheidsbroden opgenomen, in aanwezigheid van de voltallige voedings- en distributiesector en de minister van Volksgezondheid.

De Hoge Gezondheidsraad lanceerde in oktober 2019 de gezondheidstak, een nieuw model dat aangeeft dat de grootste gezondheidswinst te rapen valt door meer volkorengranen te consumeren.

 

Samen met haar klanten, medewerkers en de voedingssector gaat Patroba dagelijks het engagement aan om te innoveren en positief te communiceren rond volkorenbrood en vezels.

Vezels en volkoren zijn immers deel van het DNA van deze lokale ondernemersfamilie.

Als marktleider in gezondheidsbrood proberen we de consument meer keuzemogelijkheden aan te bieden op het schap. Als pionier durven we duurzame voedingstrends te vertalen naar hoogkwalitatieve broden.

10 mei

Goede fairtrade koffie maakt werknemers gelukkig !

Recent biedt Patroba haar werknemers ook fair trade koffie aan.  De koffie heeft fair trade label, is 100 % arabica, single origin en in België gebrand.

16 aug

Brood is een aanrader voor elk sportief lichaam

Professor Peter Hespel en Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck zijn het roerend eens: “Brood is een aanrader voor elk sportief lichaam”

-DE ZONDAG van 14/08/2016

Download artikel (PDF)

03 jun

Nieuw Biaform brood: Spelt en Quinoa

Biaform Spelt & Quinoa bevat bijzonder smaakvolle en gezonde oergranen (spelt, kleine spelt, quinoa en haver) en voedzame zaden (gierst, lijnzaad). Hierdoor heeft het van nature een verlaagd glutengehalte en is het makkelijker verteerbaar. Bovendien past dit speciaal speltbrood, omwille van zijn natuurlijk laag gehalte aan Fodmap*-suikers, binnen een FODMAP*-dieet, aangewezen voor mensen met prikkelbare darmsyndroom, glutensensitiviteit of mensen die bewust minder gluten en suikers willen opnemen. Dit brood bevat gluten en is niet aangewezen voor mensen met coeliakie.

*Fodmap suikers: Fermenteerbare Oligo-, Di-, Mono-sacchariden en Polyolen.

26 nov

Nieuwe CEO bij Patroba Family Bakers

Persbericht 1/1/2011. François Villers wordt de nieuwe CEO van de Belgische industriële grootbakkerij Patroba. Hiermee wensen Gustave en Nathalie Siccard, resp. voorzitter van de Raad van Bestuur en Gedelegeerd Bestuurder, de continuïteit en groei van hun familiebedrijf in België verder te zetten. Dhr. Villers, 44 jaar, heeft diverse leidinggevende functies uitgeoefend in internationale consulting- en voedingsbedrijven.

17 okt

Verse soep en fruit op de werkvloer !

Als fabrikant van Biaform gezondheidsbroden willen we gezondheid ook op de werkvloer promoten. Daarom biedt Patroba haar werknemers op vaste tijdstippen vers fruit en verse soep aan. Dit initiatief maakt deel uit van een beleidsplan dat we uitwerken in samenwerking met JobFitKmo.

09 okt

Biaform lanceert ProVital

Biaform Provital is een lekker luchtig volkoren meergranenbrood dat extra lang vers blijft. Dit broodje combineert al het goede van tarwe en volkoren spelt met soja om op volledig natuurlijke wijze veel energie te geven, dankzij het hoog gehalte aan eiwitten. Het brood is bovendien arm aan koolhydraten, waardoor het ook zeer geschikt is voor de broodmaaltijd ’s avonds.