Ons verhaal

Brood is leven. Brood is ons leven.

Patroba is een familiebedrijf. Met eigenaar Gustave Siccard begint ons verhaal. Als oudste van een landbouwersgezin met 5 kinderen is ondernemen ingebakken in zijn genen. Na diverse ervaringen in grote voedingsbedrijven, begint hij in 1993 met de overname van bakkerij Patroba aan een boeiend verhaal.

In een mum van tijd zet Gustave zijn lokale kmo op de kaart in de Belgische grootdistributie. De omzet verzesvoudigt in 7 jaar. Deze groei was vooral te danken aan de ontwikkeling van voorverpakt verse merkenbroden, zoals Biaform, Boerkens’, Exosud en Grimbergen. Gedreven speurde hij steeds naar vernieuwende ideeën, maar even graag ging hij op zoek naar authentieke recepturen, zoals voor abdijbrood Grimbergen©.

In 2002 werd de productiecapaciteit ontoereikend. De oorspronkelijke Bioform volkorenbakkerij verhuist naar de huidige site, die voldoet aan de strengste normen van voedselveiligheid en kwaliteit. Moderne technologieën wisselen er ambachtelijke werkwijzen af. Een uniek procedé werd op punt gesteld om kwaliteitsproducten met zeer hoge voedingswaarde en langere versheid te garanderen.

Dankzij een nieuwe bake-off lijn kunnen we sinds 2008 onze creativiteit ook kwijt in kleinbrood en broden met lange houdbaarheid (tot 3 maanden) in beschermende atmosfeer verpakking ‘MAP’.

Een betrouwbare partner

Patroba Family Bakers is een sterk betrokken familiebedrijf, de basis van ons succes :

  • financieel onafhankelijk bedrijf
  • continue aandacht voor innovatie
  • focus op hoge kwaliteit, voor hoogwaardige producten
  • sterk commitment voor lange termijn groei